Manifestacije

Manifestacije

  


Mošćenička Draga i bliža okolica u ljetnim mjesecima nude raznovrsnu zabavu. Tradicionalno se organiziraju Ribarske noći, od kojih je posebno poznata fešta za dan Sv. Marine (zaštitnice mjesta), odnosno Marinina. Tada nastupaju popularne glazbene skupine, osmišljavaju se razne igre i animacije vezane uz primorski habitus, dok je finale rezervirano za raskošni vatromet. Osobitu pažnju odvlače Regate tradicijskih barki na jedra koje se održavaju  upravo za blagdan Marinine. Osim primorskih fešti na rivi, možete prisustvovati pučkim feštama na području cijele općine. Happeninzi uz glazbu, kazalište, poetske recitale i pjesme odvijaju se na plaži Mošćeničke Drage, u parku Contovo, te u Mošćenicama i Brseču. U centru mjesta često ćete čuti primorske klape koje pod murvom do portića pjevaju primorske, istarske i dalmatinske napjeve.
 
Preporučamo vam da posjetite različite izložbe koje se tematski bave prošlošću, tradicijom, kulturom i turizmom ovoga područja. U Mošćenicama se krajem kolovoza održava međunarodna slikarska kolonija – Mošćenički pinel. Tijekom ljeta u crkvi Sv. Andrije u Mošćenicama održavaju se sakralni koncerti. U istoj se crkvi upriličuju Božićni i Uskršnji koncerti. U Brseču se krajem kolovoza održava međunarodna  slikarska kolonija - Brseč Art. Uz Mošćenice treba pripisati i popularne jazz-blues festivale krajem srpnja.
 
Svake se godine početkom siječnja u Mošćenicama podigne Pusna zastava koja ujedno predstavlja otvorenje karnevalskih zbivanja na cijelom području. Spektakularni je završetak karnevala tradicionalno spaljivanje pusta na rivi Mošćeničke Drage, kada se jedinom živom pustu imena Gobo presudi letom na mjesec. Spaljivanje završava na blagdan Pepelnice, na tzv Čistu sredu, što je i posni dan, pa nakon ove nezaboravne pusne završnice, preporučamo bakalarna bijelo ili na gulaš u svim ugostiteljskim objektima, posebno u najpoznatijem, hotelu Marina gdje vas čeka i nemaskirani ples.

 

e-Visitor

WEBCAM