GIIPUJA > Turneja "100 šterni, ćo!" se nastavlja u Mošćeničkoj Dragi

"100 šterni, ćo!" cjelogodišnja je turneja od sto koncerata kvarteta GIIPUJA po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara.

Svakim novim koncertom i diskografskim izdanjem GIIPUJA nas vodi kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu i aktualizirajući je u suvremenom kontekstu. Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se quartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazz improvizacije.

GIIPUJA često izlazi iz konfora koncertnih dvorana i klubova, što postaje njihov zaštitni znak. Nakon jednodnevne turneje na 5 šterni na području Grada Kastva, u rujnu 2019.godine, rodila se ideja o projektu "100 šterni, ćo!”, koji je svoju realizaciju, radi pandemije, doživio ove godine. Do danas je u okviru projekta odsvirano 27 koncerata, a novi nastupi najavljeni su u Pazinu i Mošćeničkoj Dragi.
22.5.2022. > Općina Mošćenička Draga
Golovik - 16:00 sati
Martina - 18:00 sati
Brseč - 20:00 sati

GIIPUJA koncerte bilježi kamerom, kako bi prenjeli i autentičnu atmosferu svake od lokacija na kojoj predstavljaju svoju glazbu.Vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice koje žive u virtualnom digitalnom svijetu, dostupne znatiželjnicima sa svih strana svijeta, a povezane autentičnom glazbom.

GIIPUJA su Damjan Grbac - kontrabas, Marko First - violina, sopela, Aldo Foško - bas klarinet i Tonči Grabušić - bubnjevi. Krajem prošle godine kvartet je objavio album naziva "GIIPUJA za Matetića”, u nakladi izdavačke kuće Rezonator Records, temeljen na motivima tradicionalne glazbe s naglaskom na djela i aranžmane Ivana Matetića Ronjgova, velikog hrvatskog skladatelja, melografa i glazbenog pedagoga.

Album možete poslušati na streaming servisima https://rezonator.streamlink.to/giipuja-za-matetica.