PROGRAM MUF-ić 2012

Poštovani,

Ove godine pripremamo 3. po redu MUF-ić ( Mošćenički umjetnički festivalčić ). Potaknuti uspjehom prva dva festivala obaveza nam i ove godine organizirati ovaj festivalčić u koji unosimo svake godine nešto novo.

03.08.2012. ( PETAK )
Otvorenje festivala bilo bi u Mošćenicama na placi ( središnjem trgu ). Otvorili bismo skupnu izložbu u Dopolavoru ( izložbeni prostor područne škole Mošćenice ) i skupnu izložbu fotografija. A samo otvaranje popratio bi nastup Dubravko Vorih Blues Banda.

04.08.2012. ( SUBOTA )
Radionica „Rad sa vunom“ u suradnji sa udrugom „Ruta“ sa Cresa
( prijava za radionicu – odrasli 40kn, djeca 25kn )
Zabavljat će Vas Joe Kaplowitz Trio i Denis Razumović Trio na Kosnici (predivnoj maloj pozornici iza crkve Sv.Andrije sa koje je predivan pogled na Kvarnerski zaljev)

05.04.2012. ( NEDJELJA )
U večernjim satima nedjelje Riccardo Staraj i njegov „Midnight blues band“ imali bi performans također na Kosnici. Jedan mix poezije i blues muzike.


07.08.2012. ( UTORAK )
Prošle godine smo uveli kreativno dječje natjecanje  „Ki će daje hitit avion od karti“ kojemu se na kraju odazvao veliki broj djece a i roditelja tako da sa natjecanjem nastavljamo i ove godine. Djeca sama ili uz pomoć roditelja rade avione, oslikavaju ih i bacaju. Prva tri čiji avioni najdalje odlete dobivaju nagradu. Svi sudionici natjecanja počašćeni su sa krafnama. Nakon natjecanja održat će se lutkarska predstava „Nekoliko trenutaka poslije“ čiji su autori   Šiško Horvat Majcan i Marina Bažulić. Ove godine bi održali i radionicu izrade lutaka od komada drva iz šume (korjenje, grane, lišće, svega čega se nađe). Ujutro bi kretali u šumu tražiti komade drva a popodne prije natjecanja bi se izrađivale lutke.


08.08.2012. ( SRIJEDA )
Plesna radionica „Zumba“ u suradnji sa „Društvom sportske rekreacije Zumba Opatija“

09.08.2012. ( ČETVRTAK )
Predodređen je za rock koncert koji bi se odvijao izvan grada Mošćenica na parkiralištu autobusa. Na njemu bi nastupili sljedeći bandovi: „Tandemi prošlog sjećanja“, „Krematorij“ „ŠTBK“ i „Krešo i kisele kiše“.

10.08.2012.
U petak održao bi se party pod nazivom  „MUFOTON“ na kojem bi nastupili DJ Virgin Helena, DJ Paco i Rudy B te mlade snage DJ KoMar i DJ Ne Nox

11.08.2012.
 Zatvaranje festivala bilo bi na Kosnici ( pozornici iza crkve Sv.Andrije ) uz nastup dua Alba & Leo i benda „Memento“


Tijekom trajanja festivala u „Stražnici“ ( ispred ulaza u Stari grad. ) bi se postavio poveći stol na kojem bi se odvijala akcija  „Uzmi ili Ostavi“.
Ta je akcija edukativnog, ekonomičnog i ekološkog karaktera: svatko na stolu može ostaviti nešto što mu ne treba, ko na primjer knjige, kazete, cd-e ili nakit, lutke, igre itd., ali i uzeti ukoliko mu se neki od ponuđenih predmeta sviđa ili mu treba, bez ikakve naknade.Stvari koje nama nisu potrebne, možda će nekom drugom biti potrebne i od koristi, pa zato dajmo tim „Nepotrebnim“ stvarima posljednju šansu.
Ova akcija se odvija od samog početka festivala i prihvaćena je od velikog broja mještana, ali i stranih gostiju.

U sklopu festivala održavao bi se i HANDMADE FEST ( ljudi svojim rukama od različitih materijala rade različite predmete, npr narukvice, torbe, nakit itd. )
To je jedna od novih stvari koje smo uveli u program ovogodišnjeg festivala.