PUTOVIMA ŠPAROGA 2022. 

 

Turističko-rekreativna druženja na Kvarneru tradicionalno započinju u Mošćeničkoj Dragi. Četvrto izdanje biciklijade Putovima šparoga osim same vožnje i upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti kraja pružit će vam uživanje u delicijama od divlje šparoge.

Rekreativna biciklijada Putovima šparoga će se održati u subotu, 9. travnja u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Dana šparoga, a pokrovitelj i suorganizator biciklijade je Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga.

Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9:00 sati ispred Turističkog ureda odakle u 10:00 sati krećemo prema Mošćenicama uz razgled 300 godina starog Toša (mlina za masline). Nastavljamo preko Sv. Jelene prema Maloj Učki. Uzdižemo se makadamskom cestom do prijevoja Prodol, odakle se otvara prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev i otoke. Slijedi spust do Brseča i zasluženi ručak u konobi Batelan uz tradicionalnu fritaju od šparoga. Do cilja u Mošćeničkoj Dragi preostaje odvoziti zadnjih 8 km te se potom prepustiti šumu valova na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj.

RUTA: M.Draga – Mošćenice – Sveta Jelena – Prodol - Brseč – M.Draga

START: Mošćenička Draga 10:00h

DUINA RUTE: 27 km
UKUPNI USPON: 900 m
PODLOGA: 60% asfalt, 40% makadam

 

Obavezna predprijava putem online obrasca https://cutt.ly/MPBkRl9

 

KOTIZACIJA: 50 kn

Kotizacija uključuje:
– ručak
– okrjepu (voda, energy)
– organizaciju
– vođenje

 

Organizator: Promotiv Travel Outdoor

Suorganizator: TZ Općine Mošćenička Draga

 

 

NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.