6. međunarodna likovna kolonija MOŠĆENIČKI PINEL

6 međunarodna likovna kolonija MOŠĆENIČKI PINEL

  


Mošćenički pinel 2014.

Mošćenički pinel 2014. šesta je po redu međunarodna likovna kolonija koja se održava u starom srednjovjekovnom gradu Mošćenicama smještenome na istočnoj obali istarskoga poluotoka u Hrvatskoj.
Kolonija se održava od 23. 8. 2014. kada se na inicijalnoj izložbi umjetnici predstavljaju ranijim radovima po vlastitome izboru, a završava 30. 8. 2014. izložbom novonastalih radova.
Lajtmotiv 6. međunarodne likovne kolonije je PJESMA MORA PODNO GORE BOGA PERUNA, a organizator je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga.

Cilj je ove kolonije promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije. U ovogodišnjoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel sudjeluje sedam umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.
To su:
Renate Froschauer, Austrija, Đurđica Horvat, Hrvatska, Marinko Jelača, Hrvatska, Petra Jovanovska, Češka Republika, Christel Klarhöfer, Njemačka, Heike Klinger, Njemačka, Cristiano Vernole, Italija. Stručna voditeljica kolonije je gospođa Višnja Slavica Gabout.

Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2014. traje sedam dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Izložba će biti postavljena u izložbenome prostoru smještenom u prizemlju Područne škole u Mošćenicama.

U okrilju Kolonije organiziraju se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 26. 8. 2014.
Prijave za dječje likovne radionice primaju se u uredu Turističke zajednice općine Mošćenička Draga (051-739-166) ili kod učiteljice gđe. Blaženke Beroš u PŠ Mošćenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2014. Svečano otvorenje kolonije održat će se 23.8.2014. u 19:30, a zatvaranje 30.8.2014. u 19:30.

Mošćenički pinel 2014. su omogućili:
Turistička zajednica općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga, Zajednica Talijana Općine Mošćenička Draga, Grafika Carl Design, ISA d.o.o. Matulji proizvodnja keramike, dr. Dušan Rubinić, Nedjeljko Dražul, dipl. ing., Dušan Rubinić, ing., Branka Grgurić, Ingrid Baljak, prof., OŠ Viktor Car Emin Lovran – PŠ Mošćenice, učiteljica Blaženka Beroš, caffe bar La Terrazza Mošćenička Draga.e-Visitor

WEBCAM