Gastronomija

Gastronomija

  



Kvarnerski ili draški škamp gastronomski je specijalitet ovoga kraja. Pjeskovito i čisto dno zaljeva idealno je stanište za rakove. Naše jedinstvene škampe nalaze se na jelovniku gotovo svakog ribljeg restorana i nude se svježi, a nerijetko i vrlo veliki primjerci. Pripremaju se na više načina - isprobajte jedan od njih i poželjet ćete kušati i one ostale.

Uživajte u gastronomskim delicijama koje vam nude naši ugostiteljski objekti. Gotovo sva jela rade se na zdravom maslinovom ulju. U proljetnim mjesecima svakako kušajte i samonikle šparoge koje se pripremaju na najrazličitije načine, a u jesenskim danima vas slastice od kestena – kod nas maruna – neće ostaviti ravnodušnima.

Posjetite stoga sve naše konobe, gostione i restorane: gostionice „Johnson“„Na Rivi kod Benita“, bistroe „Plaža“ i „Dora“, bife „Sportsko“, konobu „Nostromo“, restoran „Sidro“, zalogajnicu „Mrvica“, restorane hotela „Marina“ i „Mediteran“, te pizzeriju hotela „Marina“, kao i pizzerije „Gimi“ i „Val“, zatim konobu „Batelan“ u Brseču, restoran „Perun“ u Mošćenicama i konobu „Slamnjaki“ u Sv. Jeleni.

Kušajte svakoga dana drugo jelo u jednom od nabrojenih objekata i vidjet ćete da su jelovnici raznovrsni i prilagođeni vašim gastronomskim zahtjevima.

Dobar tek!




Virtualna šetnja Mošćenička Draga
e-Visitor

WEBCAM