Mošćenički pinel 2015

Mošćenički pinel 2015

  


Mošćenički pinel 2015.
 
Mošćenički pinel 2015. sedma je po redu međunarodna likovna kolonija koja se održava u starom srednjovjekovnom gradu Mošćenicama smještenome na istočnoj obali istarskoga poluotoka u Hrvatskoj. Kolonija se održava od 22. 8. 2015. kada se na inicijalnoj izložbi umjetnici predstavljaju ranijim radovima po vlastitome izboru, a završava 29. 8. 2015. izložbom novonastalih radova. Lajtmotiv 7. međunarodne likovne kolonije je PERUNOVI MAGIČNI KRAJOLICI, a organizator je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga dok su suorganizatori Turistička zajednica Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Zajednica Talijana Mošćenička Draga. Stručna suradnica kolonije je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti.
Cilj je ove kolonije promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije. U ovogodišnjoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel sudjeluje osam umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. To su:
Elisabeth Binter, Austrija
Karoly Borbely, Mađarska
Fabio Gonnelli, Italija
Đurđica Horvat, Hrvatska
Rinella Ivanković, Hrvatska
Mladen Milotić, Hrvatska
Miloš Prekop, Slovačka
Peter Volek (Pero Le Kvet), Slovačka
Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2015. traje sedam dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Umjetnici stvaraju na otvorenim prostorima grada Mošćenica, a izložba nastalih radova će biti postavljena u izložbenome prostoru smještenom u prizemlju Područne škole u Mošćenicama.
U okrilju Kolonije organiziraju se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 25. 8. 2015. u 10.00 sati. Prijave za dječje likovne radionice primaju se u uredu Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga (051-739-166) ili kod učiteljice gđe. Blaženke Beroš u PŠ Mošćenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2015. Svečano otvorenje kolonije održat će se 22.8.2015. u 19:30, a zatvaranje 29.8.2015. u 19:30.

Virtualna šetnja Mošćenička Draga
e-Visitor

WEBCAM