Putevima šparoga

PUTEVIMA ŠPAROGA 2020.

Mošćenička Draga, 4. 4. 2020

Biciklistička druženja na Kvarneru tradicionalno započinju u Mošćeničkoj Dragi. Treće izdanje biciklijade Putevima šparoga osim same vožnje i upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti kraja pružit će vam uživanje u delicijama od divlje šparoge. Rekreativna biciklijada Putevima šparoga će se održati u subotu, 4. travnja u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Dana šparoga.

upljanje sudionika i prijave sudionika počet će u 9:00 sati na rivi. Iz centra Mošćeničke Drage krećemo prema Mošćenicama gdje nas čeka prva okrjepa i razgled 300 godina starog Toša (mlina za masline). Nastavljamo preko Sv. Jelene u smjeru zaselaka Mihani i Grabrova nakon čega se spuštamo nazad preko Selca do cilja u Mošćeničkoj Dragi na zasluženu fritaju od šparoga u konobi „Al ponte" s čime ćemo zaključiti ovogodišnje Puteve šparoga.

KOTIZACIJA….. 40 kn

Kotizacija uključuje:
– ručak
– degustacije
– organizaciju
– vođenje

RUTA: M. Draga - Mošćenice - Sv. Jelena - Grabrova - M. Draga
DULJINA RUTE: 20 km
UKUPNI USPON: 610 m
PODLOGA: 70% asfalt, 30% makadam

 

NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju promjene ili dopune, svi sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

 

Pokrovitelj i suorganizator TZ Općine Mošćenička Draga.